Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.02.2015 07:06 - Как една игра в социалните мрежи вдигна самочувствието на беленчани в новогодишните дни
Автор: zabunova Категория: Забавление   
Прочетен: 1991 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 04.02.2015 07:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

     Дългите почивни дни преди Коледа и Новата 2015 година, когато градчето по долното поречие на Янтра бе притиснато в снежния капан на зимата, затвори врати и прозорци, за да се спаси от вълчия студ, се случи нещо прекрасно. Отегчен от принудителната ваканция вкъщи, инж. Любомир Спирдонов, администратор на групата от над 3000 приятели във Фейсбук „Град Бяла днес”, хвърли идеята членовете й да предложат и изберат беленския „Спортист на годината`2014”. Според обявения регламент до 12 часа на 25 декември 2014 година всеки участник в  нея можеше да предлага за класиране индивидуални спортисти от Бяла и община Бяла или състезаващи се за отбори от Бяла и община Бяла в различни спортове. Самото гласуване бе предвидено  от Коледа до Нова година, като всеки участник ще посочи поименно своя фаворит. Гласуването ставаше чрез отбелязване с "харесвам" под снимката на избрания спортист.
    Събралият най-много харесвания ще бъде
„Спортист на годината`2014” за Бяла на Групата „Град Бяла днес”.

    И се започна! Изненадата бе повече от голяма, защото, освен в традиционните спортове, се разбра, че Бяла има изключително силни спортни представители в най-различните дисциплини -футбол, билярд, хокей на трева, мотоциклетизъм, карате, шахмат, велосипедизъм -екстремно каране, стрийт фитнес... Освен това, представените за фаворити влязоха в играта със снимките си от действително проведени състезания, изработени съвсем професионално като плакати. За да не  стихва емоцията, админът честичко сръчкваше публиката с намесата си: Линиите са отворени! До приключването на гласуването остават 4 дни...и др.. Не знам би ли могло да се освежи по друг начин традиционното приготовление на празничната трапеза в тези дни, защото играта-класация, освен на успехите и постиженията на беленчани  в спорта, които в делниците отминаваме с едно „Браво!”, заложи   и на нещо много истинско: върна на града гордостта  от неговото ново и силно младо спортно поколение! В Листата на предложенията  беленчани не забравиха  спортисти, надскочили представите за местен спорт и борили се на терени извън града, обшината и държавата. Така  в нея попаднаха Преслав Петров - първият играч от Бяла, играл в Шампионска Лига  с грандове като „Реал Мадрид” и „Ливърпул”, . Радостин Димов – всепризнат шампион на щеката на републиката,  Ивайло Иванов - шампион на Североизточната В група с „Бенковски” – Бяла, Пламен Петров – всепризнат футболен гений, който  не спира да вкарва голове и да бъде пример за подражание на терена, шампион на Североизточната „В” група с „Бенковски”, многократен голмайстор. 

     След „затварянето на линиите” за Спортист на Бяла,2014” на групата „ГРАД БЯЛА ДНЕС” стана  Денислав Ангелов- мотоциклетизъм. За  негови подгласници бяха най-много харесани Георги Гьоков /карате/  и Георги Върбанов /футбол/.        Имаше и връчване  на наградите, което  се състоя на 20 януари 2015 година в камерната зала на читалище „Трудолюбие”. Победителите получиха специални купи, придружени с подаръци, осигурени  от администратора на групата инж. Любомир Спирдонов,  който лично си плати за удоволствието.

 

 

 

 Йорданка ЗАБУНОВА

 


 



Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: zabunova
Категория: Новини
Прочетен: 696297
Постинги: 301
Коментари: 292
Гласове: 1441
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031