Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.02.2012 17:39 - В СОУ “П. Волов” всички се оказаха влюбени
Автор: zabunova Категория: Забавление   
Прочетен: 2566 Коментари: 0 Гласове:
8

Последна промяна: 16.02.2012 20:36

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Нов световен рекорд поставиха в Бяла на Свети  Валентин

    14 февруари, Бяла.
    Началото на деня започва с много настроение в СОУ “П. Волов”. Дори слънцето се показва, пренебрегвайки всички метерологични прогнози. Влюбени момичета от Х “б” минават през всички класове в СОУ “П. Волов” и правят празнична атмосферата в учебните помещения, раздават късметчета, окачат специално табло в коридора, посветено на 14-ти февруари, подаряват сърца и картички. В компанията на съученика си Дилян Пелинков, когото превръщат в Купидон, като му слагат крила, дават му лък и стрела. През голямото междучасие в рамките на няколко минути доизясняват онова, което може да е останало неясно за този ден и ритуалите, свързани с него. Десетокласниците организират малка програма, където пред учениците от горните курс Симона Симеонова презентира “две в едно” – на видеостена разказава за традициите на Трифон Зарезан – зарязване на лозята, за да има богата реколта и легендата за Свети Валентин - лекар по времето на император Клавдий в Рим, който приготвял лекарствата по такъв начин, че да имат приятен вкус, а не горчив, проповядвал за мир и любов между човеците. 
    - В СОУ “П. Волов” всички са влюбени, въпреки че почитаме двата празника – Трифон Зарезан и Св. Валентин, повечето емоции клонят към втория! – усмихва се красивата Камелия Димитрова, бъдещият координатор на МБЧК към СОУ “П. Волов”, преди презентацията, представяйки съучениците си МБЧК.
    Дaлeч пo-иcĸpeни cъc ceбe cи, пo-зeмни и пo-нeaнгaжиpaни cъc cвeтa и нeгoвитe пpoблeми, момичетата съживяват и града, изваждайки го от зимната неподвижност. Минават по снежните му улици с дълбоки картонени кутии във формата на сърца да “почерпят” за двата празника с ... късметче, сърчице, което забождат на левия ревер на всеки срещнат, раздават стреличките на Купидон – импулсивния, неразумния, обсебващия Бог на любовта!
    Хрумването на гимназистите може и да е детинско, но магията действа – и малки, и по-по-по-големи любопитстват какво пише в листчето. Понякога изречението може и да не се връзва изобщо с реалността, но пък какво ти пука! “Падна ми се любoв, но ще съм мaлĸo в нeвъзмoжнocт, защото вече съм почитател на Деня на лозаря! – от другия край съм на хранителната верига!" - шегува се гражданин със стреличката, която държи в ръка. И никой не спори чиcтo ĸaтoличecĸи пpaзниĸ ли cи e Cвeти Baлeнтин. 
   
    Йорданка ЗАБУНОВА



Гласувай:
8



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: zabunova
Категория: Новини
Прочетен: 699241
Постинги: 301
Коментари: 292
Гласове: 1441
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930