Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.03.2012 10:55 - Шопингът на цветя за 8-и март
Автор: zabunova Категория: Тя и той   
Прочетен: 2067 Коментари: 2 Гласове:
6

Последна промяна: 09.03.2012 15:59


   Продавачи с радостна носталгия си спомнят как преди години един истински кавалер купил 101 карамфила, а друг - 100 рози ...В тази класация беленчанин още не е номиниран.
  
   Ден преди 8 март пазарът с цветя в Бяла тръгна. Отначало малко плахо, според Пламена Вачкова, чиято красива усмивка притичва между цветните островчета в магазин “Палма”, но пикът е на 8-ми! Същото споделя и Марин Маринов, който от 20 години е в бизнеса с цветя. Неговите цветни предложения са излезли от малкото павилионче и освежават цялата улица пред него. Разнообразието е огромно. рози, гербери, хризантеми, лилиуми, карамфили, орхидеи и саксии с теменужки, жасмин, много палми..., изрежда Марин, който е романтик по отношение на цветята, сам отглежда иглика и зюмбюли, и на всеки 8-ми март подарява по един карамфил на всяка дама, минала около щанда му! Днес с радостна носталгия си спомня, че преди десетина години един мъж купил от него 101 карамфила. И той бил от Полски Тръмбеш! 1 за 20 години! И очите на Пламена засияват от възторг, припомняйки си подобен случай, когато 100 рози за жена си купил от нея млад мъж, чужденец! В тази класация беленчанин още не е номиниран!
   - Жените са красиви като цветята! – връща се в празника Марин, споделяйки опита си, че няма жена, която да не се зарадва на цвете! Резултатите от нашата анкета в двата търговски обекти в Бяла го потвърждават. Според дамите, които ден преди Осми март се суетяха около цветните оазиси, букетът цветя е най-добрият подарък, който могат да получат. Освен посланието, закодирано с поднасянето му, те смятат, че на всяка жена й се иска да избяга поне за малко от грижите, поне за един ден да бъде ухажвана и обградена с внимание. Може би и заради това ден преди празника повечето посетители на щандовете за цветя са дами, които купуват букети за приятелки, за майки, за учителките на децата си.
   Според Пламена мъжете тръгват да купуват на 8-ми! Но не трябва да се притесняват - изборът е толкова разнообразен, че дори за най-пестеливите може да се намери вариант.
   - Цветята имат свой символичен език, чрез който изразяват нашето лично отношение, отварят път към сърцата на хората, дарявайки внимание, топлота и симпатия! - добавя Димитринка, съпругата на Марин, която е майсторка в свиването на пищни екзотични букети - малко зеленина за свежест и панделка за разкош! Останалото е начинът, по който ще се поднесе, и целувката, с която ще се запечата мигът.
   "Абе трудно им е на мъжете покрай този женски празник. Особено на онези, които трябва да купуват по два букета...", намигва, разсъждавайки на глас, мъжага, придружаващ съпругата си пред разстланите цветни пана.

  Йорданка ЗАБУНОВА





Гласувай:
6



1. stela50 - Чудесен репортаж , Дани ...
09.03.2012 13:44
Толкова светлина , красота , естественост
има в него ... много човешки , истински .
...Освен посланието, закодирано с поднасянето му, те смятат, че на всяка жена й се иска да избяга поне за малко от грижите, поне за един ден да бъде ухажвана и обградена с внимание...
...Жените са красиви като цветята! ...
...Цветята имат свой символичен език, чрез който изразяват нашето лично отношение, отварят път към сърцата на хората, дарявайки внимание, топлота
и симпатия!...
С удоволствие прочетох ... Поздравления , мила !
цитирай
2. анонимен - ПОздрави за празника макар и със ...
11.03.2012 23:12
ПОздрави за празника макар и със закъснение ! Някогоа съм ходил на пазар в Бяла мисля че беше в четвъртък!
Много хубав постин.г.... И градчето е чудесно!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: zabunova
Категория: Новини
Прочетен: 698518
Постинги: 301
Коментари: 292
Гласове: 1441
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930