Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.02.2013 14:28 - „10-та топка”
Автор: zabunova Категория: Спорт   
Прочетен: 1454 Коментари: 0 Гласове:
1



Традиционен турнир по билярд - Бяла`2013

     40 състезатели и фенове на билярда се събраха в Билярд клуб „Корона” на 2 февруари на организирания от СОПД „Корона” и Община Бяла традиционен турнир по билярд “10-та топка”. Всички участници – от 13 до 22 годишна, възраст получиха номера за реда на участието си. В най-приповдигнато настроение бяха най-малките – ученици от СОУ “П. Волов”, които споделиха, че макар да държат щеката от година, вече обичат този вид спорт и че засега залагат не толкова на победата, колкото на емоциите от ударите на билярдната маса.
     Турнирът бе открит от Евгени Димов, председател на СОПД "КОРОНА", който представи регламента на състезанието, разказа за успехите на членовете на клуба в мъжкото и юношеското първенство на България по билярд за 2012 година. Основоположникът на билярда в Бяла определи като оптимистично доказателство за развитието на този спорт спечелените от Радостин Димов три шампионски титли на отделните дисциплини и комплексната титла за шампион на България за юноши. Той сподели задоволството си от факта, че талантливият беленчанин, достойно защищитавал родния трибагреник и на Европейските първенства за мъже в дисциплината 9-та топка, е впечатлил президента на италианската фирма „ЛОНГОНИ“ – една от най-големите производители на оборудване за този спорт. На организирания от Българската Билярд Федерация през декември 2012 турнир състезателят на клуб „Корона“ Радостин Димов е представен с международните си постижения през последните две години, недостигнати в историята на този спорт от български състезатели. Възхищавайки се спортния му талант, мистър Лонгони подарява на Радостин оборудване на стойност около 5000 лева.
     Заедно с предложената Златна карта на клуба, с която СОПД "КОРОНА" осигурява на мераклиите да играят безплатно в определени часове, разказът на Евгени Димов вдъхнови всички минути преди началото. Успех и победа пожела на състезателите и Валентина Шишманова, директор “Специализирана администрация” при Община Бяла. За повече страст преди битката на присъстващите бяха показани наградите, купите и медалите, донесени в Бяла от различни републикански, европейски и световни игри по билярд, на масата до тях бе и стилен калъф от италианската фирма LONGONI - пълна спортна екипировка изработена по поръчка като награда за постиженията на Радостин Димов като състезател на ББФ – щека LONGONI от две части, на която красиво е изписано и името на беленчанина, брейк, джъмп, удължител и калъф. 
     Тазгодишният турнир наруши традицията да се провеждат квалификации и в схемата да участват 32 състезатели. Поради наличието на нови млади попълнения и за да усетят адреналина на турнирната битка всички участваха в схема на двойна елиминация. През втория ден на турнира останаха полуфинали и финали. Най-оспорвана беше борбата между братя Димови, които отново показаха класна игра. Победител стана Радостин Димов с резултат 7:6. Второ място спечели Галин Димов, а трето - Георги Георгиев /миналогодишният победител в турнира/. Четвърти е Денислав Тилянов.
     Наградите на победителите - специална статуетка, символизираща този вид спорт – състезател с щека, връчи Евгени Димов, председател на Билярд клуб „Корона”, а инж. Любомир Спирдонов – зам.-кмет на Община Бяла - паричните награди. Поощрителни награди получиха Радостин Костадинов и Искрен Стефанов.

     Йорданка ЗАБУНОВА



Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: zabunova
Категория: Новини
Прочетен: 699099
Постинги: 301
Коментари: 292
Гласове: 1441
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930