Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.01.2012 21:57 - 17-годишен беленчанин ще представя Националния мъжки отбор по билярд в Люксембург
Автор: zabunova Категория: Спорт   
Прочетен: 2665 Коментари: 2 Гласове:
6

Последна промяна: 27.01.2012 22:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
     
      Радостин ни зарадва!
Когато информационните агенции разпространиха новината, че 17-  годишният   Радостин Димов от Бяла ще представи България на Европейското първенство по билярд за мъже през тази година в Люксембург, всички се радваха. И искрено му пожелаха успех! 
Радостин отдавна е спечелил симпатиите на беленчани, които ценят таланта и успехите на младежа, постигнал върхове в не лекия спорт, като V-то място на Световното първенство за юноши по ПУЛ – 9 –та топка в гр.Киелце – Полша.  На 28 и 29 януари т. г. в Бяла ще се проведе традиционният турнир по билярд под организацията на Клуб "КОРОНА" и Община Бяла и феновете на аристократичната игра ще могат да се насладят отново на перфекционизма и точността не само на Радостин, но и на другите състезатели от Клуба.
 

     Юноша стана титуляр на Националния мъжки отбор по билярд
       Българска Билярд Федерация 
http://www.billiards.bg
23 Януари 2012

Това се случи след като Радостин Димов (17г.) надделя в квалификациите за определяне на Националния мъжки отбор по билярд за 2012г. Квалификациите се проведоха от 16 до 19 януари в столичния билярд клуб “BSD”.
Право на участие имаха първите 8 състезатели от ранг листата за миналата година. Това са Станимир Русланов, Ивайло Симеонов, Людмил Георгиев, Николай Арменков, Красимир Камешев, Спасиян Спасов, Кристиян Спасов и Радостин Димов. На поканата се отзоваха всички с изключение на Красимир Камешев, който беше възпрепятстван и не присъства. Състезателите играха всеки срещу всеки в четири дисциплини (8-ма, 9-та, 10-та топка и Стрейт). Форматът съвпадаше с този на предстоящото Европейско първенство. В рамките на четири дни играчите преминаха през истинско изпитание. В някой от дисциплините борбата продължи близо 10 часа. Първи стана Радостин Димов, който изпревари републиканския шампион за миналата година Станимир Русланов. След победата пред Димов се изправя отговорната задача да представи България на Европейското първенство за мъже през тази година в Люксембург. Той ще разчита и на опита, който придоби по време на Световното първенство за юноши, където успя да постигне 5-то място. Нека да пожелаем успех на Радо в подготовката и предстоящите изпитания. Радостин Димов:Това беше един прекрасен турнир с много борба и неизвестности. Постоянството и желанието за победа ми помогнаха да достигна върха. Въпреки трудните мачове успях да съхраня сили и да покажа добра игра през всички дни от квалификацията. Радвам, че успях да постигна победи над най-титулуваните играчи в този спорт. Това не е случайност, а следствие на усилията и труда, които полагам в собственото си израстване като състезател. Същевременно тази квалификация беше една тренировката с най-добрите състезатели в България, което ще бъде от огромна полза в по нататъшното ми развитие в билярда.    



Гласувай:
6



1. stela50 - Град Бяла не престава да ме изненадва , Дани ...
28.01.2012 15:07
Благодарение на твоите постинги научих за толкова
интересни и хубави инициативи , за успехите на
млади талантливи хора в различни области на знанието
и спорта ... Сега ни поднасяш още един репортаж , който
е радостно събитие за града ви и повод за гордост .
Сърдечни поздрави на Бяла и младия Радостин Димов !
Топли прегръдки за теб !
цитирай
2. zabunova - Благодаря, че си тук!:)))
28.01.2012 21:02
stela50 написа:
Благодарение на твоите постинги научих за толкова
интересни и хубави инициативи , за успехите на
млади талантливи хора в различни области на знанието
и спорта ... Сега ни поднасяш още един репортаж , който
е радостно събитие за града ви и повод за гордост .
Сърдечни поздрави на Бяла и младия Радостин Димов !
Топли прегръдки за теб !

цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: zabunova
Категория: Новини
Прочетен: 696378
Постинги: 301
Коментари: 292
Гласове: 1441
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031