Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.05.2016 12:00 - Откриха Детско полицейско управление в училище „П. Р. Славейков” в Бяла
Автор: zabunova Категория: Новини   
Прочетен: 939 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 21.05.2016 08:33



На 16 май от 12,00 часа в двора на НУ „П. Р. Славейков” фанфарен сигнал изпъна телцата на  възпитаниците му за срещата с училищното знаме и отключи тържеството за откриването на първото  Детско полицейско управление  тук.  Минути по-късно над училищното каре се извисиха гласовете на 20 второкласници на училището: „Аз, доброволецът от Детското полицейско управление, осъзнавам своето задължение и отговорност да помагам на полицията за по-добър ред  и сигурност в страната ни, за да постигнем заедно един нов свят на сигурност и спокойствие! Обещавам, да уважавам и защитавам хората, да познавам и спазвам законите и да не се примирявам с нарушенията! Да се грижа за своята безопасност  и тази на другите! Да нося отговорност за своите постъпки, да овладявам гнева и страха! Да познавам своите права и  задължения, да отстоявам правата си, без да засягам правата на другите! Да не отминавам зов за помощ!..”  

Присъстващите бяха запознати с  целите, които съвместният проект на МОН и МВР преследва със създаването на Детското полицейско управление в училището. И че то ще работи  през следващите две години, като  чрез усилията на полиция- училище- общество, ще допринесе за хармоничното развитие на младите хора и ще насърчи стремежа им към уважение и спазване законите на страната, към толерантност, разбирателство и сътрудничество, каза в началото на тържеството Йорданка Маринова. Началникът на РПУ-Бяла Асен Желязков и   директорът на училището Веска Ангелова  поздравиха участниците и подписаха споразумение и декларация за партньорство по време на Детското полицейско управление. Те представиха екипът, който ще работи в него:  Калинка Ангелова и Йорданка Маринова, класни на второкласниците, Ангел Ангелов, инспектор в Детска педагогическа стая при РУ Бяла,  Светослав Сергев, инспектор в „Пътен контрол” и КАТ, Ивайло Николов, полицейски инспектор в „Охранителна полиция”

От името на Община Бяла поздрави доброволците и пожела успешен старт на Детското полицейско управление Евгени Димов,  заместник-кмет на Община Бяла, която осигури жилетки, шапки, значки и баджове, отличителни знаци за всеки доброволец. Той връчи на двете страни, партньори в инициативата, почетния знак на Община Бяла.

Мил поздрав към  участниците в тържеството бе танцът на  две   чадърчета и на мажоретките на училището и песента на В. Маринов "Нашата полиция ни пази" в началото.

Йорданка ЗАБУНОВА




Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: zabunova
Категория: Новини
Прочетен: 699333
Постинги: 301
Коментари: 292
Гласове: 1441
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930