Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.05.2016 11:34 - М-р Павлова и депутатът Нунев участваха в откриването на обновената детска площадка в Бяла
Автор: zabunova Категория: Новини   
Прочетен: 822 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 17.05.2016 11:34


     На 13 май кметът на Община Бяла, министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и народният представител от ГЕРБ – Русе Пламен Нунев откриха   ремонтираната и обновена със сертифицирани съоръжения и ударопоглъщаща настилка детска площадка в Бяла, в изграждането на която  са вложени към 20 000 лева. В присъствието на двамата заместник-кметове  Евгени Димов и Атанас Ангелов, на председателя на Общинския съвет Мариан Антонов и съветниците на ГЕРБ, на Пламена Колева, директор на общинското предприятие „Комунални дейности и услуги” и строителите, много граждани и деца,  те прерязаха лентата на цветната нова  придобивка.

 

   „С идването на министърката в Бяла дойде и слънцето!” – обърна се към присъстващите кметът на Община Бяла Димитър Славов, изгряло след проливния  дъжд през нощта, преди да застане до м-р Павлова пред трикольорната лента.  Споделяйки благодарността си от ефективното съдействие  и подкрепа на Министерството на регионалното развитие и благоустройство за рехабилитирания участък по ул. „Стефан Стамболов“, част от второкласен републикански път (РП II-51) Бяла – Попово,  кметът припомни откритата в Бяла преди две седмици спортна площадка за стрийтфитнес, обяви предстоящото откриване на още една многофункционална спортна площадка в общинския център до старата баня след три седмици и после –ремонтът на Градския плувен басейн.

    „Откриването на една малка детска площадка за министър Павлова, която, знаете,  открива магистрали, е детска работа!” – обърна се към присъстващите той  преди да и предостави думата и припомнянето, че детската площадка се намира  на  пътя с пропадналата стена на беленското дере, бе елегантен код към най-болните проблеми на общинската инфраструктура спрямо министъра.

     Поздравявайки топло всички присъстващи, м-р Павлова отбеляза, че детската площадка може да е малка, но е прекрасна, изрази удовлетворението си  от активността на  кмета на Община Бяла и екипа му  да издигнат като  свой приоритет проблемите  на младите и на децата, не само от желанието да им осигурят комфорт и безопасни условия  в игрите и спорта, но и заради убеждението, че бъдещето на България принадлежи на децата, които заслужават да имат повече места за игра и да растат здрави и щастливи в една по-уютна среда. Отбеляза, че мечтата на общинските управленци да направят Бяла привлекателно място, заслужава  уважение и че МРРБ  се отнася с повишено внимание  към обхода на Бяла и кръговото кръстовище, който е най-големият приоритет, тъй като представлява  изключително тежък участък с висока концентрация на  пътни произшествия.” С общи усилия ще благоустроим кръговото кръстовище на Бяла, така че жителите да имат самочувствие!”, обобщи м-р Павлова и съобщи, че на 16 май ще започне работата за рехабилитация на път „Бяла - Копривец“, за който е отпуснато специално целево финансиране и че ще се положат максимални усилия пътят да бъде завършен най-много  в рамките на три месеца. (Проектът е с  бюджет над 5,8 млн. лева, а дължината на трасето е  14 км.)

    Пожелавайки високо самочувствие  и здраве на беленчани, тя приветства и малките палавници, които ще ползват новите съоръжения на детската площадка, отправи сърдечни поздрави на техните учителки и родители.

   По време на посещението министър Павлова получи почетен плакет на Община Бяла.

  След ритуала по откриването на детската площадка, министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, заедно с кмета на община Бяла Димитър Славов и народния представител Пламен Нунев посетиха  площадката по стрийтфитнес   в Бяла, рехабилитирания участък по ул. „Стефан Стамболов”, който е част от главен път Бяла – Попово,  пропадналия участък с дължина 50 метра от компроментираната подпорна стена до Беленска река на второкласния път, преминаващ през град Бяла, област Русе, за който е осигурено финансиране от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“.

    Йорданка ЗАБУНОВА

.




 




Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: zabunova
Категория: Новини
Прочетен: 698887
Постинги: 301
Коментари: 292
Гласове: 1441
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930