Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.04.2016 16:57 - Тази година Бяла посреща Празника на града с нов облик
Автор: zabunova Категория: Новини   
Прочетен: 1880 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 25.04.2016 16:58

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

     Община Бяла  усърдно подготвя провеждането на традиционния пролетен панаир  и  по-специално - 6 май, Гергьовден, който е и Празник на града. Почистват се и преасфалтират улици, подготвя се  площадът, който за седмица ще приютява сергии, бирарии и весели атракциони, ще посрещне много търговци и производители на различни стоки от страната. И гости. Хубав  ден от християнския календар, той е очакван от   жителите му   с повишено настроение не само заради планираните тържества, но и заради новия  облик, който придоби в последните седмици градът.   В тези дни   центърът на Бяла променя своя образ до неузнаваемост. Най-доволни и сега ще са  децата – този път не само заради лакомствата и атракционите, а и заради новите спортни площадки, които се изграждат в града. Особено дълго мечтаната за стрийтфитнес  на ул. „Цар Освободител”, в която, с оглед подобряването на базата за спорт, общината вложи над 11 000 лева  и официалното и откриване ще стане на 28 април  от 10:00 часа.
     В края на месец май ще бъде готова още една спортна площадка  на стойност около 100 хил. лева - мечта на беленския градоначалник Димитър Славов  модерните съоръжения в нея да се ползват от всички жители, освен  в часовете за физическо възпитание от учениците на ОУ „П. Р. Славейков“ – Бяла.  На 28 април  от  15:30  часа    ще започне Детски карнавал с костюми от отпадъчни материали, хрумка, породена от инициативите във връзка с Международния ден на Земята, в които беленските ученици взеха активно участие тази пролет. И традиционният  мотокрос, в който ще участват десетки любители на високите скорости - на 1 май 2016 година, когато  в   10:00 часа на  Мотополигон  Бяла,  ще се състои официалното му откриване,  а ден преди  атрактивния  му старт на 30 април  от 10.00 часа ще се проведат     свободни и генерални  тренировки на участниците в състезанието. 
     Спортът, всъщност, се явява център в празненствата,  тъй като в Празничния календар на   проявите на 30 април от 16.00 часа е предвидена футболна среща на Градския стадион между ФК „Бенковски” – град Бяла и ФК „Кубрат” -  град Кубрат. Кулминацията на празничните дни се очертава на 6 май, когато сутринта в храм „Св. Георги” ще бъде отслужена литургия по случай деня на св.Георги Победоносец,  а  от 19.00 часа  на пл. “Екзарх Йосиф I“ ще се състои е празничния  концерт  с участието на Борис Солтарийски и Бобан Здравкович. На Гергьовден в град Бяла  звънарните се обаждат в някакъв определен ред и звукът им е празничен, напоен   с духа на туптежа към шума и тържеството, но тук той отдавна не е само забавление, а  и движение  към по-добър живот и и благополучие. Вече по съвсем друг начин изглеждат  11 градски автобусни спирки, от които 7 са нови и 4 реновирани. 
    Градоначалникът разказа какво предстои да се промени в община Бяла и което ще върне самочувствието на беленчани, че живеят в съвременен град с традиции: "В близките месеци  предстои  реконструкция и обновяване на Градския плувен басейн  по програма „Красива България”, предстои асфалтирането на  няколко знакови улици – две в града и една – в квартал Гара Бяла, ремонт и асфалтиране на ул. Васил Левски” – от киното до „Озеленяване – в двете посоки, цялостно ремонтиране на ул. „Братя Миладинови” до пл. Екзарх Йосиф” и площадката до Историческия музей, чака  се да стартира   изграждането на разрушената подпорна  стена по брега на Беленското дере.  От 10 май – веднага след приключване на пътуванията около почивните дни за Великден и Гергьовден започват ремонти на ключови пътни направления от републиканските пътища. Програмата за ремонт на пътната мрежа бе представена пред медиите от министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура” инж. Лазар Лазаров и в нея е предвиден е ремонтът на 15 км от път II-51 Бяла – Копривец в област Русе.

 

 




Гласувай:
3



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: zabunova
Категория: Новини
Прочетен: 699214
Постинги: 301
Коментари: 292
Гласове: 1441
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930