Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.10.2013 15:43 - Гергана и Жулиен от Бяла - първи на ХІІІ-ия открит турнир по спортни танци за Купа „Шумен”
Автор: zabunova Категория: Новини   
Прочетен: 1943 Коментари: 0 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
БРАВО!
    Изпълненията на двойката беленчани Гергана Дякова (11 г) и Жулиен Михайлов (12 г.), които танцуват в Клуб по спортни танци "Фламинго"98" - Русе, спечелиха със своята виртуозност журито  на 13-ия традиционен турнир по спортни танци, организиран от Община Шумен, БФ по спортни танци на 19 октомври 2013 година. В състезанието участваха над  250 танцьори от цялата страна в две категории - латино и стандартни танци в няколко възрастови групи. В своята възрастовата група възпитаниците на Цветелин Ненов Гергана Дякова и Жулиен се състезаваха с още 4 двойки и се наредиха на първо място, като спечелиха златен медал  и Купа „Шумен”  След тях останаха  Цветан Колев & Мила Бочева  от „Кристал” – Варна, Стефан Петров & Никол Нанкова от „Брилянт” – София, Никола Николов & Иванджелина Манушкина от „Бургас 1975 „- Бургас и Христо Нинов & Елисавета Николакиева  от „Меджик Степ” – Чирпан.
     Малката дама и нейният кавалер, които учат в Бяла, танцуват във „Фламинго” от петгодишната си възраст и досега са участвали в много състезания, печелили са много награди, но в Шумен се нареждат за пръв път на първо място. Затова и радостта от победата им след турнира още гори в очите им, зарежда ги да продължават да палят онзи хубав огън на магията от танца и в сърцата на своите почитатели. А в Бяла те не са никак малко. Ако ги подредим, най-напред са съучениците. Затова двамата занесоха най-напред Купа „Шумен” и златния медал от турнира в училище. Със затаено любопитство очакват срещата си с общинското ръководство, подкрепяло ги не само със съпричастността си с изкуството им, но според възможностите си, и финансово. Но истинската цена на порива и удоволствието да танцуват знаят най-добре семействата им, които купуват сценичните тоалети и обувките, плащат обучението им в школата и дори таксите за участията им в турнирите. Затова сега убедителната победа на Гергана и Жулиен на  този турнир в Шумен е най-голямата отплата   за родителите им не единствено защото са талантливи деца, а и заради оная магия, които излъчват танците им– спортни или латино, чача или виенски валс.
     "Думите не стигат, за да се опише шемета, с който още живем всички!” – споделиха  майката и бащата на Гергана пред нас. И няма как да стигнат, тъй като става дума за нещо повече от обикновено занимание или спорт, а  за полет нагоре, необикновен вид вид пътешествие, за което всички са благодарни. И пътуващи, и зрители!
  
    Йорданка ЗАБУНОВА



Гласувай:
6



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: zabunova
Категория: Новини
Прочетен: 698614
Постинги: 301
Коментари: 292
Гласове: 1441
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930