Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.03.2013 17:07 - Бойкотираха редовното заседание на Общински съвет - Бяла
Автор: zabunova Категория: Новини   
Прочетен: 1487 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 26.03.2013 17:33

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
       26 март 2013
     Бяла
     Съветниците от БСП и ГЕРБ не влязоха в залата днес
       Уговорено неявяване на общински съветници провали редовното заседание на Общински съвет в Бяла днес, 26 март. 8 техни колеги и дългият дневен ред от 19 точки чакаха половин час, след което Анелия Тюркеджиева отложи заседанието за идващия вторник. Чакаха председателят на Общинската избирателна комисия Росен Тодоров и заместничката му Затие Хюсеинова, за да въведат в местния парламент Дамян Драгомиров, който трябваше да влезе на мястото на подалия оставката си като съветник Иван Гьоков    (СДС – ВМРО ). Стана известно и че съветничката Любомира Неделчева (БСП) е заявила отказа си като съветник. В залата не влязоха съветниците от БСП ГЕРБ, макар че половината от. тях стояха пред сградата на общината и пушеха заедно с ръководителите на групите. Попитахме ги защо бойкотираха сесията. Мариан Антонов отказа коментар и учтиво благодари за въпроса.   Васко Миронов настояваше, че не са провалили сесията, друг я е провалил и каза  една дума “Подкрепа”.      В проекта за дневен ред имаше докладни за решения, свързани с осигуряване финансирането на проекти, но стопирането може и да е заради заповедта на кмета, с която инж. Кольо Келерджиев връща за ново гласуване бюджет на община Бяла за 2013 година. Предложената от него на предишното заседание финансова рамка не бе приета, но съветниците я преформатираха в свой вариант, който гласуваха. В две страници в заповедта си инж. Келерджиев изяснява правно незаконността на решението им.       - Нищо не е станало! – отговори на въпроса ни за създалата се притеснителна ситуация кметът, когото подобни ситуации,   познати от депутатстването му преди време, трудно могат да изненадат . - Работата продължава. С изключение на бюджета, няма такива предложения, чието отложено решаване   да затрудни дейността на общинската администрация. Но рано или късно нещата излизат наяве! – лаконичен бе той и в предположението дали проваленото заседание е резултат от партиен или синдикален натиск - Имат си лоби в съвета, но пък чак да пречат на работата, не би могло! 
     Каква е целта на спретнатото мероприятие, остава в сферата на недоизреченото.
       БЛИЦ: СТОПИРАНОТО ЗАСЕДАНИЕ   С Мариан АНТОНОВ, ръководител на групата съветници от ГЕРБ   - Г-н Антонов, какъв е проблемът?  - Няма да коментирам в момента! - Защо? Обидени сте, сърдити, знаехте, че ще провалите заседанието и не искахте да влезете? - Ние не определяме кворума! - Но не влязоха двете групи – на ГЕРБ и БСП. Да не сте затоплили отношенията – в това време всичко може да се очаква! - Не! Благодаря!   С Васко МИРОНОВ, ръководител на групата на БСП   Г-н Миронов, защо не се явихте на заседанието? - Явихме се, никакъв проблем няма! - Не сте се явили, стояхте отвън и то се отложи. - А, не зная защо се е отложило!  - Действате синхронно двете групи – ГЕРБ и БСП.  Да не сте стоплили отношенията? - Защо да стопляме отношенията. Ние работим за интересите на Бяла. Това е проблем за онези, които не работят за интересите на общината, и това са хората от КТ “Подкрепа” - Какво условие ви поставиха, с което не се съгласихте, че се стигна от отлагане на сесията? - Никой нищо не е поставял! - Има нещо! - Няма никакви условия, ние не приемаме ултиматуми от никого! - Провалихте сесията! - Не сме я провалили, друг я е провалил. - Кой друг? - Аз ви казах: “Подкрепа”
- Да не би да сте изчислили, че ако нямате предварителоното съгласие на необходимия брой съветници,  някои решения ще увиснат?
- Всичко е математика!
  КМЕТЪТ Кольо КЕЛЕРДЖИЕВ:   - Г-н Келерджиев,   ще се отрази ли отлагането на докладните, които предлагате за разглеждане – това може да се случи и следващия вторник...  - Няма нищо спешно! Бюджетът трябваше повторно да се гледа. Сега трябва да прочета в закона когато не е гледан повторно, да гледам ли към съда или да чакам следващото заседание. Животът си върви и няма да спре, проваленото заседание е знак, че се разпада нещо, нещо се вихри. - Разбрах, че Любомира Неделчева, съветничка от БСП, се оттегля... - Нещата рано или късно излизат наяве. - Подскажете! - Оставам на вас да гадаете. - Някой отвън свърза проваленото заседание с  КТ  “Подкрепа”. - Е, има си лоби на “Подкрепа” в съвета, но чак дотолкова, че да провалят заседание, не знам. - Ако лобито на синдиката са съветници от НДСВ,  те бяха в залата... - Жалко е, че имаше съветници, подали оставка, но пък казват, че д-р Павлин Нунев имал операция, не знам  – аз не участвам...  



Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: zabunova
Категория: Новини
Прочетен: 699320
Постинги: 301
Коментари: 292
Гласове: 1441
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930