Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.03.2013 17:53 - Русенски ротарианци дариха линейка на Психоболницата в Бяла
Автор: zabunova Категория: Новини   
Прочетен: 2584 Коментари: 1 Гласове:
4



 
    В сряда (6 март 2013) президентът на Ротари клуб Русе Младен Ганчев, придружен от ковчежника на клуба Димитър Aкъллиев и ротарианецът Тошко Иванов, връчи на медицинския управител на Държавната психиатрична болница в Бяла д-р Олег Церовски ключовете на нова линейка.
Спешният автомобил струва 8100 лева и на фона на наличните два, купени втора ръка преди двайсетина години, е дълговременна мечта на болничното ръководство. Затова и на въпроса кое е хубавото на паркираната под кабинета му кола, д-р Церовски отговори лаконично: Нова е! Приятният момент на връчването на документите и грамотите за дарителство, бе споделен и от земеделския производител Георги Георгиев, член на клуба на русенските ротарианци - основен двигател на инициативата на медицинския управител да се обнови автопарка на Психиатричната клиника. Бизнесменът, който от 17 години е земеделски производител, и синът му Венцислав Георгиев - собственик на “Агрофактор” в Бяла, са и хората, осигурили половината от сумата за закупуването на автомобила. Към тях добавят своята финансова подкрепа още 10 утвърдени имена в бизнеспространството: инж. Борис Паскалиев - “Модул” АД, Камен Шишков – едноличен търговец, “Надежда-М”, нотариусите Сашенка Александрова и Елисавета Джонова, Фешко фешън Сървиз, Радка Василева – Агроном” ЕООД, Пеньо Цветанов – “ГАМА” ЕООД и ЕТ “Галина Александрова” – Ценово.
     Младен Ганчев, президент на Ротари клуб Русе, призна, че с удоволствие хуманитарната неправителствена организация е приела начинанието като основна своя същност - служба на обществото, и подпомогнала реализирането му и заради несравнимото чувство да виждаш светлината в очите на ония, на които си помогнал.
     За нашите читатели Младен Ганчев сподели, че Ротари клуб Русе работи по много проекти, но че най-дългосрочният е относно скрининг на рак на простата, апоследните две години към прегледите е включен и скриниг рак на гърдата. Значимостта на този проект на Ротари клуб Русе е видима, заяви президентът му, тъй като проектът в последните години се превърна в национален за целия дистрикт на Ротари България и вече тече по клинична пътека. Убеден е, че уредените медицински прегледи в селища в отдалечени от административни центрове райони и затруднен достъп до медицинска помощ, са приветствани от хората, спестяват им понякога много излишни притеснения, преди да се насочат към специализирана помощ.
     Скоро клубът ще вземе решение кое населено място тази година ще бъде обект на тази добра инициатива.

     Йорданка ЗАБУНОВА




Гласувай:
4



1. stela50 - Честит празник, Дани !
08.03.2013 20:35
Поздрав за поста !
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: zabunova
Категория: Новини
Прочетен: 698656
Постинги: 301
Коментари: 292
Гласове: 1441
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930