Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.11.2012 17:05 - Анелия Тюркеджиева написа оставката си!
Автор: zabunova Категория: Новини   
Прочетен: 2420 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 07.11.2012 17:07

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
       Председателят на Общински съвет – Бяла Анелия Тюркеджиева (БСП) депозира  оставката си. Това се разбра на 19 октомври, когато вместо нея, заседанието водеше заместник-председателят Веско Балтаджиев. На въпросите на съветничката от НДСВ д-р Ирена Кацарова, явно предварително репетирани,   защо той води, къде е Тюркеджиева и вярно ли е, че е подала оставката си, Балтаджиев отговори, че има подадена оставка, но коментира аргументите за оттеглянето на Тюркеджиева от поста с две думи “Нямам представа!” Което прозвуча неискрено, тъй като всички ръководства на представените в Общинския съвет политически групи са наясно, че от месеци Анелия е притеснявана заради “неспазени обещания на червените спрямо подкрепилите ги от НДСВ на местните избори”.
     Единици знаят кой какво е предлагал и обещал в предизборната игра, но вероятно председателят на Общинския съвет (която е и член на КТ “Подкрепа”) ще бъде жертвеният агнец, тъй като самият инж. Кольо Келерджиев, като кандидат за кмет на общината, заяви пред втория тур пред пълен с публика салон на читалището, че той и БСП “приемат подкрепа от всякъде, но без никакви договорки и ангажименти”. И че точно Веско Балтаджиев е опитвал многократно да срещне Андрей Върбанов, гл. секретар на КТ “Подкрепа” – човекът, осъществил монолитността на общинската структура на НДСВ (оформена плътно от членове на синдиката), с кмета управленец (БСП). За целта пък самият Върбанов е имал контакти с видни социалисти  от най-високото в София, които също настоявали за умекотяване на отношенията в името на мнозинството в Общинския съвет между БСП и НДСВ (т.е., двамата беленчани– единият в Бяла, другият – в София). Но преди няколко дни и на самия Сергей Станишев при посещението му в Бяла по повод 110-годишнината на партията им местните леви заявили, че не е политически коректно синдикатът да “държи на нокти” местната власт и ще отстояват позицията си, позовавайки се на събития от близкото минало.
     Друг е въпросът, че на  Анелия Тюркеджиева се наложило да се коригира и внесе втори път оставката си лично, тъй като първият документ е бил занесен в общината от съпруга й на 15 октомври, когато точно в него ден самата тя е била вън от Бяла.      Потърсена за коментар, Анелия Тюркеджиева бе кратка: “Просто така реших!” И отрече да е имало натиск.  



Гласувай:
3



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: zabunova
Категория: Новини
Прочетен: 696319
Постинги: 301
Коментари: 292
Гласове: 1441
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031