Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.10.2012 18:36 - Заместник-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов: имаме еднакво отношение към големия град и всяко едно българско село
Автор: zabunova Категория: Новини   
Прочетен: 1132 Коментари: 0 Гласове:
0



     ПОЛСКО КОСОВО
     Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов и народните представители от 19-и МИР - Русе Пламен Нунев, Светлана Ангелова, както и областният управител на област Русе Стефко Бурджиев бяха чакани близо час в Полско Косово, научихме по-късно от Иванка маринова, кмет на селото, която ги посрещна пред кметството с букет за всеки Застанали пред близо половината жители на Полско Косово народните избраници изслушаха приветствените думи на кметицата, която обаче показа, че не случайно е трети мандат избраница на съгражданите си – още в встъплението си Маринова ребром атакува Цветан Цветанов с исканото му съдействие за повече от наложителния ремонт на 1500-метрова улица от входа на селцето до центъра му. Всъщност до хората колите на гостите стигнаха, минавайки по нея и Цветанов моментално се предаде: “Какво мога да кажа, освен “Обещавам да помогна! Това, че днес съм тук, означава едно: че имаме еднакво отношение както към големия град, така и към всяко едно българско село”.
     Конкретният повод за посещението на партийните и държавни функционери бе запознаването им с един завършен проект по ПУДООС - нов парк с места за детска игра и отмора, който не е кой знае каква инвестиция, но пък и на него полскокосовчани се радват.
     Цветан Цветанов отбеляза, че има много проблеми за решаване в страната, но това, което се прави вече три години, е да се използват по-ефективно парите по оперативни програми и европейски средства, една от които е Програмата за развитие на селските райони. Той говори за бюджета и на финансовата стабилност в страната, като каза, че правителството е взело политическото решение - да увеличи бюджетния дефицит или – да увеличи държавния дълг и по този начин е избрало другия път - на стабилността, а не във фалит като Испания, Португалия и други държави. че има стабилност в България, и че това се отчита от всички наши политически партньори. И че именно тази стабилност осигурява бъдещи инвестиции. И инвеститори, които ще дойдат, ще създават работни места. Това ще стане, когато има необходимата инфраструктура, и има необходимата сигурност, отбеляза още Цветан Цветанов. С това той обясни и грижата на държавата за пенсионерите, и че парите, които ще получат, са недостатъчни, но това са възможностите на държавата, за да се запази тази финансова стабилност.

     После гостите разгледаха паркчето, в което е и издигнатият паметник за загиналите във войните синове на Полско Косово. В непринудения контакт, към който Цветанов и народните представители предразположиха хората, се поставиха актуални проблеми на най-голямото село в община Бяла. Между одобрителните аплодисменти имаше и реплики, заредени с доста ниски вибрации. Трактористът Христо Дончев, например, никак не бе възторгнат от очертаните перспективи. Той изрази недоверието си, че нещо в Полско Косово ще се промени, отправи риторичния въпрос към беленските общинските съветници, придружаващи партийния кортеж, колко мандата пребивават в общинския съвет и колко пъти от 2007 са минавали по тази разбита улица. Светлана Ангелова обясняваше доста подробно на няколко души какви социални програми са задвижени от правителството и сподели, настоявайки да се запознаят с предлаганите възможности за оцеляването си. Повечето от споделените тревоги на мъжете бяха за липсата на работа и средства за препитание. Полскокосовчанки обаче, като всички жени по света, показаха мъничко суета, защото на раздяла свенливо питаха “по коя телевизия ще ни дават и кога?”
 



Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: zabunova
Категория: Новини
Прочетен: 696434
Постинги: 301
Коментари: 292
Гласове: 1441
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031