Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.10.2012 18:30 - 1 октомври: обич и внимание към живота във финалната му права
Автор: zabunova Категория: Новини   
Прочетен: 1241 Коментари: 0 Гласове:
0



       С празничен концерт членовете на клубовете на пенсионера и инвалида в община Бяла отбелязаха за пета поредна година Международния ден на възрастните хора – 1 октомври. Той  се състоя в салона на Народно читалище Развитие 1899” – с. Полско Косово, най-голямото село в общината, където гостоприемен домакин бе неговият кмет Иванка Маринова. Организатори на инициативата бяха Община Бяла и Общинският съюз на пенсионерите – 2004. Всъщност, точно неговият председател Петър Генков откри празника, оценявайки достойнствата на възрастните хора и усилията на местната власт да направи живота им по-комфортен във финалната му права.
     За историята на празника, който се чества от 1990 г. и е учреден с решение на общото събрание на ООН, и който съсредоточва вниманието към проблемите на възрастните хора и техния принос за обществото, говори в приветствието си и Стефан Момчев, член на общинското ръководство на Съюз на пенсионерите 2004 и подчерта, че и днес, независимо от трудните условия на живот и проблемите, съпътстващи остаряването,
с множеството си инициативи и празнични мероприятия, членовете на организацията са сред най-активните не само в общината, но и извън нея с колоритните си участия в различни певчески форуми. Бе изразена и нашата благодарност към местната власт и кметските управи и всички спонсори, подпомагали прекрасните самодейни на всички клубове пред гражданите и в прегледи на художествената самодейност фолклорни събори в областта и страната.
    - Честит празник, мили и скъпи приятели от златната възраст със златни сърца!  - топло приветства заелите редовете от столове в читалищния салон кметът на Полско Косово Иванка Маринова, пожелавайки им много здраве и обич в душите, като не пропусна да припомни, че техният, изпълнен с труд и постоянство живот е пример за по-младите.     Поздравителен адрес по повод 1 октомври възрастните хора получиха от кмета на община Бяла инж. Кольо Келерджиев, поднесен от Валентина Шишманова, директор на Специализирана администрация в община Бяла.      "Този празник е ваш и възможност да изразим на нашата синовна благодарност към вас, нашите родители, близки и съграждани за всичко, което сте създали в живота, за да се чувстваме спокойни и сигурни. Пожелавайки ви дълголетие, се възхищаваме от желанието да поддържате и ни завещаете традициите и истинските семейни ценности!" – се казваше в Адреса.      Сред гостите, уважили празника, бяха представители на Областния съвет на „Съюз на Пенсионерите 2004” Русе – заместник-председателят по финансови въпроси Румян Дамянов и зам.- председателят, отговарящ за културната дейност Гергана Василева, общинските съветници Димитър Славов и Евгени Димов - представители на политическа партия ГЕРБ.              Тържеството започна с рецитал за България на ученици от ОУ “Св. св. Кирил и Методий” – Полско Косово - много топло посрещнат от публиката, а по-нататък възрастните сами си направиха програмата.  В унисон с повелята  на Европейския Съюз за „Активност на старини през 2012 година", имаше много музика и песни, предложени от състави при Клубовете на Пенсионерите и читалищата: в Полско Косово с ръководител Гинка Матеева, групата за жанрови песни с ръководител Димитър Каратодоров от Бяла, фолклорните групи от гара Бяла и от селата Копривец, Стърмен, Дряновец и Босилковци, за които общинската власт бе осигурила специален превоз до Полско Косово. И малка почерпка.    



Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: zabunova
Категория: Новини
Прочетен: 698865
Постинги: 301
Коментари: 292
Гласове: 1441
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930