Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.09.2013 18:47 - Бяла се прости със слънчевия Стефан Стефанов
Автор: zabunova Категория: Други   
Прочетен: 2262 Коментари: 0 Гласове:
2



ОТИДЕ СИ...      Роднини, приятели, колеги  и познати се събраха на 12 септември 2013 година във фоайето на НЧ „Трудолюбие 1884”, за да кажат последно сбогом на най-обичания човек в Бяла - големия компютърен специалист и програмист Стефан Цонев Стефанов, починал на 8 септември в морето край Ахтопол.. Един от първите компютърни специалисти на Русенския университет „Ангел Кънчев”, Стефчо работеше в Районен съд – Бяла, но беше познат и обичан от повечето колективи и граждани от града и района  не само заради перфекционизма и професионалните му умения, но и заради толерантността и благородството, които притежаваше. 
     Повечето съграждани го знаят с първия си компютър, други – с топлия глас по телефона. Но и едните, и другите отчитат, че той бе един слънчев човек, срещата с когото бе като топла прегръдка, която не свършва! Най-хубавото нещо, за което се сещате, но умножено в пъти! Добър приятел с чиста, фина душа! Скромен и деликатен до невъзможност - вероятно така и си е отишъл, без звук, мълчаливо, в смъртоносната прегръдка на водата.
     А не трябваше да става така!
    Плувайки без акваланг или шнорхел, изгубен и самотен си е отишъл човекът, обичан от толкова много хора, които вървяха близо 5 часа покрай безжизненото му тяло в читалището и после в църквата в Бяла. Никога няма да разберем преди последния си дъх имал ли е надежда да обърне посоката, имал ли е ръце и сили да доплува  до сушата, крещяла ли е душата му паникьосана, отчаяна, преди сърцето да се пръсне, разливайки цялата събрана в него любов, с която живя... Връщайки ни я. 
     „Казват, че Господ прибирал при себе си най-добрите!” написа някой  в социалната мрежа, а близка приятелка сподели покрусата си от загубата му с думите: „Толкова съм гневна на света, на Божията немилост, че загубвам думите си...” Прочувствено прощално слово за нелепо отишлия си на 51 години беленчанин произнесе Милена Пачелиева, секретар на Община Бяла, която поднесе и съболезнования на опечаленото семейство. „Стефан си отиде от нас, но раздялата никога не свършва! Тя слага началото на спомените, които още ни връщат към него – човекът с щедро сърце, и ще ни дават сили за живот. Нека сведем глави за последно „Сбогом” със Стефчо и преклоним пред името му, пред делото му и достойно изживения жизнен път!” – каза тогава тя.
      Йорданка ЗАБУНОВА  



Гласувай:
2



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: zabunova
Категория: Новини
Прочетен: 698566
Постинги: 301
Коментари: 292
Гласове: 1441
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930