Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.05.2013 22:46 - Кметът се срещна с 60-те абитуриенти на Бяла
Автор: zabunova Категория: Други   
Прочетен: 1513 Коментари: 0 Гласове:
2



       Тазгодишната среща с абитуриентите на СОУ „П. Волов” с кмета на Община Бяла отново се превърна в знаменателен ключов момент за момичетата и момчетата от 12-те класове на най-голямото беленско училище с класни ръководителки Феодора Танкова, Анка Калчева и Анелия Тюргкеджиева. Десетина дни преди 24-ти май, когато ще се състои техният бал, зрелостниците седнаха в Заседателната зала срещу инж. Кольо Келерджиев за последно. Вдигнатите над главите им балони с буквите от името на родното училище начертаха звездния им късмет в ясната майска утрин по-късно, когато полетяха в небесната шир над Бяла, а шоколадовите бонбони, с които градоначалникът ги почерпи, разкрепостиха разговора с него. Непринудено, те споделяха съвсем битови неща – кога е матурата, готови ли са тоалетите за бала, къде ще кандидатстват после... 
      Успешен старт в живота и освен като абитуриенти, да изпитат гордостта и на абсолвентите! - пожела им инж. Келерджиев, съветвайки ги  да учат и трупат много знания, за да са повече възможностите за практическата им реализация после. Не забравяйте вашето училище, не забравяйте община Бяла - където и да сте! – призова кметът, пропускайки намека за емиграцията младите и талантливи българи, която не напуска обществените коментари. После той им връчи класните знамена „Випуск`2009-2013”, изработени от общината. Знамето на 12-ти „а”, на което на гърба на емблемата на училището бе изписан избрания от абитуриентите девиз „Знанието не е знание, ако никой не знае какво знаеш!”, пое и ще съхранява през годините Радослав Коев. На 12-ти „б” – „Технологичен стопански мениджмънт” – Красимир Мирославов, а на 12-ти „в” - думите „Оптимизъм и амбиция” – Радослав Русанов. Дали избраните девизи ще бъдат следвани, ще покаже времето.
     След пространните уточнения на предпочитанията им как да протече абитуриентското тържество, дали пътят от Общинската администрация да ресторант „Янтра”, където ще се забавляват 60-те абитуриенти на Бяла да бъде застлан с червени пътечки  и дали да се затвори центърът за други превозни средства, освен за удостоените да докарат най-щастливите в този ден (инж. Кольо Келерджиев бе извънмерно щедър!), зрелостниците се щракнаха за спомен с кмета на Община Бяла.      И на този 24-ти май Бяла пак ще приветства своето поредно отлитащо младо ято, дефилиращо по червен килим от общинската сграда до култовото заведение „Янтра”. Единственото - при нулев прием преди години Професионалната гимназия в града не предлага конкуренцията си.



Гласувай:
3



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: zabunova
Категория: Новини
Прочетен: 698946
Постинги: 301
Коментари: 292
Гласове: 1441
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930